KOLONİ DÜZENLEME KOMİTESİ

Nihat Kömürcüoğlu
Koloni Düzenleme Kurulu Başkanı
01.12.1941 yılında Denizli’de doğdu.
1967 yılında İstanbul Yıldız Teknik Okulu’ndan İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.
1970 –1973 yılları arasında T.C. Karayolları Muğla Köprüler Kontrol Şefliği ve DSİ Müdürlüğünde Başmühendis olarak görev yaptı.
1973 yılında serbest iş hayatına atılarak Denizli’de kendi bürosunu açtı ve proje, inşaat, mühendislik, taahhüt işleri ile uğraştı.
1982 yılında mermercilik sektörüne adım atıp, Kömürcüoğlu Mermer San. ve Tic. A.Ş unvanlı şirketi kurarak Denizli’de ilk prefabrik mermer fabrikasını açtı. Kurulduğu yıldan itibaren üretimini artırmasının yanında, yine bir ilki gerçekleştirerek 1990 yılında çeşitli ülkelere mermer ihracatını gerçekleştirdi. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Nihat Kömürcüoğlu ticari aktivitenin yanında Leodikya ve Hierapolis kazılarını destekleyerek ülkeye sosyal ve kültürel katkılar sağlamıştır. Şimdiye kadar Uluslararası 5 Heykel Kolonisini başarıyla gerçekleştirmiş ve pek çok sanat eseri heykelleri Denizli’ye kazandırmıştır.

İlker Kömürcüoğlu
Koloni Düzenleme Kurulu Üyesi
İlker Kömürcüoğlu, 1971 yılında Denizli’de doğmuştur.
İlk ve orta öğretimini Denizli Lisesinde yapmış, Çukurova Üniversite Jeoloji mühendisliği eğitimi alarak 1998 yılında mezun olmuştur.
1998 Yılından itibaren mermercilik alanında çalışmaya başlamış, şirketin değişik kademelerinde görev aldıktan sonra Kömürcüoğlu Mermer San. ve Tic. A.Ş’nin genel müdürlüğü görevini yüklenmiştir. Grubun yurtdışına açılmasında, yeni ülkelere ihracatların yapılmasında önemli katkıları olmuştur.
İlker Kömürcüoğlu, halen Gruba bağlı şirketlerde Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. Birçok ticari aktivitenin yanı sıra sosyal ve kültürel katkılar sağlamaktadır.
Evli ve 2 çocuğu babasıdır.

Esin Pamukcu
Koloni Düzenleme Kurulu Üyesi
Esin Pamukcu, 1974'de Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladı. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Pedodonti Anabilim Dalı'nda Pedodonti Doktora eğitimini 2002 yılında tamamladı. 2003 yılından beri Denizli'de kendi kliniğinde çalışmaktadır.
2016 yılında Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünü bitiren Esin Pamukcu evlidir ve bir kızı ve bir oğlu vardır.

Caner Kömürcüoğlu
Koloni Düzenleme Kurulu Üyesi
Caner, Kömürcüoğlu ailesinin en genç üyesidir. 1979'da doğdu ve South Florida Üniversitesi'nden mezun oldu. ABD'de çalışıyor.
Evli ve iki kızı var.
KOLONİ AMAÇLARIMIZ
Kısa ve Uzun Vadeli Amaçlarımız:
Kısa vadeli amaçlarımız:
-Nihat KömürcüoÄŸlu Kültür, Sanat, Turizm Ve Tanıtım Vakfı’nin Türkiye ve dünya çapında bilinirliÄŸini artırmak.
-Antik çaÄŸ kentleri Laodikeia, Hierapolis (Pamukkale) ile tanınan Denizli’nin, sanat alanında gü- nümüzde de uluslararası çapta tanınmasına katkıda bulunmak.
-Yılın her ayı turist ağırlayarak bir “turizm ÅŸehri” olmayı hedeflemiÅŸ olan Denizli’nin turistik tanıtımına katkı saÄŸlamak.
-Sanat eseri ile izleyici arasında dolaysız bir bağın kurulmasına, Denizli halkının sanatla yakın- laşmasına destek olmak.
-Güzel sanatlar alanında eÄŸitim alan öÄŸrencilerin, heykel yapma sürecini izleyebilecekleri bir ortam oluÅŸturmak, heykel sanatına ilgilerini artırmak.
-Özel sektörün bu tür sanatsal aktivitelere destek olmasına, Travertenin artistik olanaklarının araÅŸtırılmasına katkı saÄŸlamak.
-Koloni boyunca düzenlenecek panel ile üniversiteler, sanatçılar ve halkın bir arada olduÄŸu bir bilgilenme ortamı oluÅŸturmak
Uzun vadeli amaçlarımız:
-Koloninin uzun yıllar devam eden ve sürekliliÄŸi olan bir organizasyon olmasını saÄŸlamak.
-Denizli ve çevresinde heykelciliÄŸe, dolayısıyla sanata karşı sürekli bir ilgi oluÅŸmasını temin etmek.
-Pamukkale Üniversitesi’nde heykelcilik bölümünün açılması ve geliÅŸmesine katkıda bulunmak.
-Heykel Kolonisi bünyesinde farklı sanat dallarına yer vermek. Mozaik, ahÅŸap yontu ve demir konstrüksiyon çalışmaları ile koloni sanat alanını geniÅŸletmek.
-Resim kolonisi düzenlemek için alt yapı çalışmalarını baÅŸlatmak ve resim kolonisini hayata geçirmek.
-Toplum tarafından sanatsal, tarihi, belgesel, estetik, bilimsel, düÅŸünsel veya dinsel deÄŸerleri olduÄŸu kabul edilen objeler ”kültür varlığı”dır ve bunlar kuÅŸaktan kuÅŸaÄŸa aktarılarak “kültür mirası”nı oluÅŸturur. Kültür mirasının bozulmadan günümüze ulaÅŸması, bunların korunmasını saÄŸlayan konservatörlük alanının yaygınlaÅŸması ve bu bölümlerden yetiÅŸen konservatörlerin ol- masıyla mümkündür. O nedenle projenin uzun vadeli diÄŸer bir amacı, Pamukkale Üniversite- si’nde yeni kurulan konservasyon bölümünün çalışmalarına destek olmaktır.
-Ülkemizde heykel müzesi çok az sayıdadır. Bu müzelere bir yenisini eklemek için, farklı sa- natçılar tarafından yapılan eserleri biriktirmek uzun vadeli hedeflerimiz içindedir. (Heykel müzelerimiz: Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Erzurum Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Edirne T.Ü. ÇaÄŸdaÅŸ Resim Heykel Müzesi, Mimar Sinan Ü. Resim ve Heykel Müzesi) Hedeflenen müze sayesinde heykellerin kuÅŸaklar boyunca sergilenmesini saÄŸlamak.
-En önemlisi, Koloni çalışmalarının geliÅŸip uygulama alanlarının geniÅŸlemesidir. Bu sayede olu- ÅŸacak birikim ve tecrübeyle akademik eÄŸitimin önünü açacak bir Heykel Akademisi oluÅŸumuna öncülük etmek ve sayıları her yıl artan deÄŸerli heykel sanatı örneklerini kapsayacak bir TaÅŸ Heykel Sanatı Müzesi’ne dönüÅŸmek hedeflerimizin ÅŸimdilik ulaÅŸacağı temel amaçtır.
​